Karatekurser

Träningstider


Träningstiderna sept 2019 - maj 2020 är följande:

Seniorgruppen

måndagar 19.00 - 20.30, nybörjargrupp

tisdagar 19.00 - 20.30, fortsättningsgrupp

torsdagar 19.00 - 20.30, båda grupperna

Träningsplats: Academill, Strandgatan 2

Juniorgruppen, ålder 7-15 år

söndagar 13.00 - 14.15, barn 7-11 år, nybörjare och fortsättare

söndagar 14.15 - 15.30, tonåringar 12-15 år, nybörjare och fortsättare

Träningsplats: Vikinga skola, Idrottsgatan 10

Juniorträningarna startar 8 september efter sommaruppehållet. Nybörjarkursen startar 15 september.

Deltagande i nybörjargrupperna kräver förhandsanmälan till shotokan.vaasa@gmail.com. Begränsat antal platser! Mer information ges vid behov även per telefon av Linda Holm (ordförande/instruktör) 050 5925970.Nedan info om våra kurserSeniornybörjarkursen


Seniorernas nybörjarkurs startar varje år i september och februari. Åldersgränsen för seniornybörjarkursen är 16 år.

I början av nybörjarkursen kan du träna i t-skjorta och träningsbyxor. Efter några veckor har du möjlighet att köpa en karatedräkt av föreningen.

På nybörjarkursen lär du dig grunderna i karate, några grundkator samt de vanligaste attackerna, avvärjningarna och sparkarna. Dessutom bekantar vi oss även med svårare tekniker. Grundkursen avslutas med ett bältesprov. I första bältesprovet ingår en teoretisk del.


Juniorverksamhet


Juniorverksamheten riktar sig till barn och ungdomar i åldern 7 – 15 år som vill lära sig grunderna i karate. Juniorerna är indelade i en barn- och tonårsgrupp. Karate passar bra för barn, eftersom vi lär oss koncentration och tränar upp en bra koordinationsförmåga. Dessutom lär vi oss att respektera varandra.

Träningarna börjar med uppvärmning och efter det börjar själva karateträningen. Vi tränar olika saker, bland annat attacker, avvärjningar och sparkar. När juniorerna har hunnit längre och gått framåt tar vi även med svårare saker, såsom olika självförsvarstekniker. Även om karateträningen bör tas på allvar, har vi roligt och kan leka lite mellan varven.

 

Regler som alla följer

• inga smycken eller ringar bärs under träningen – för att undvika skador

• alla kommer i tid till träningen – träningen börjar på utsatt tid!

• vi visar respekt i salen – inget onödigt pratande under träningen eller när instruktörerna visar demon. Helgens händelser och liknande diskuteras efter träningen.
• karateteknikerna får användas endast i självförsvarssyfte utanför träningen! I annat fall kan man avstängas från föreningen.

• alla tränar på eget ansvar och skaffar själv ev. idrottsförsäkring (skador är sällsynta)